Fyringsrunder

Fyringsrunder er desværre en uundgåelig konsekvens af de store omvæltninger, som mange store virksomheder har gennemført siden krisen i 2008. Da vi i 2015/16 gennemførte en undersøgelse af lederkommunikationen i 30 af Danmarks største virksomheder, havde 22 gennemført en eller flere fyringsrunder inden for de seneste to år.

Fyringsrunder - Resonans Kommunikation

En fyringsrunde er en svær situation. Kommunikationsøvelsen er at sikre mindst mulig uro og hurtigst muligt skabe en normalsituation. I iveren efter at behandle de berørte medarbejdere med respekt forsømmer mange virksomheder imidlertid dem, der bliver. Disse kan derfor sidde tilbage med usikkerhed om, hvad deres plads i organisationen er – og hvorvidt de overhovedet har én plads på sigt.

Åben, ærlig og præcis information om planer og rationaler er derfor altafgørende for en god og respektfuld proces. Kommunikationen skal være empatisk, og ledere og medarbejdere skal have tid og plads til at hjælpe de berørte kolleger. Samtidig er det dog vigtigt med det samme at kommunikere om planerne for den nye hverdag.